10 اشتباه در وبلاگ نویسی! روش هایی برای داشتن وبلاگی بهتر
دانلود فیلم و اهنگ
***مطالب جالب***


دوستان
موضوع: <-PostCategory->

 


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


اشتباه در وبلاگ نویسی یعنی چه؟ چه كارهایی را نباید كرد تا وبلاگ بهتری داشته باشیم؟ وبلاگ نویسی مانند هزاران پدیده وارداتی دیگر تحت تاثیر سلیقه ایرانی قرار گرفته است. با مروری به وبلاگهای آن سوی آبها و وبلاگهای فارسی می‌توانید تفاوتها و تاثیر سلیقه ایرانی را بر وبلاگها مشاهده کنید. به‌طور مثال ایرانیها توجه ویژه‌ای به قالب وبلاگ دارند و علاقمند به استفاده از قالبهایی با گرافیک پیچیده‌تر هستند در حالیکه در وبلاگهای غربی عموما از قالبها و شمایل ساده‌تر برای وبلاگ خود استفاده می‌کنند. حال با نگاهی به وبلاگهای فارسی به چند نکته آزاردهنده که در بین آنها رایج است اشاره خواهم کرد.

 1. فونت درشت
برخی فکر می‌کنند که استفاده از فونت با اندازه درشت برای نوشتن مطالب توجه خواننده را بیشتر جلب می‌کند. البته این تفکر درستی است اما نه وقتی که همه مطالب وبلاگ با فونتهایی با سایز درشت نوشته شده باشد. خواندن مطالب وبلاگ با فونت درشت مثل خواندن روزنامه‌ای است که همه مطالب آنها با فونتی هم اندازه تیتر صفحه نخست نوشته شده باشد. استفاده از فونتهای با اندازه درشت معمولا نشان از تازه کار بودن نویسنده وبلاگ در دنیای وب و اینترنت است.

 2. موزیک در وبلاگ
این دیگر تازه کار و حرفه‌ای ندارد و به هرحال برخی از وبلاگ‌نویسان بر این اعتقاد هستند که خوانندگان وبلاگ ایشان در هنگام خواندن مطالب برای رسیدن به آرامش و آشنایی با سلیقه وبلاگ‌نویس باید آهنگ مورد علاقه او را گوش دهند! بنابراین یک آهنگ شش و هشت را انتخاب می‌کنند و با کمک دوستان حرفه‌ای‌تر کاری می‌کنند که خواننده وبلاگ به محض باز کردن وبلاگ محکوم به شنیدن موسیقی مورد علاقه نویسنده شوند. گاهی هم موسیقی وبلاگ از نوع سنتی یا حماسی، ... انتخاب می شود. اما باور کنید شنیدن ناخواسته موسیقی از هر نوعش همیشه هم جالب نیست، بخصوص وقتی خواننده در ساعت دو بامداد و وقتی همه خوابند در اتاق تاریک نشسته و ناگهان اسپیکر کامپیوتر همه خانواده را به سماع درمی‌آورد! یا اینکه چند وبلاگ باهم باز شده و هر کدام ساز خود را می‌زنند یا اینکه خواننده وبلاگ در حال گوش دادن به موسیقی یا رادیوی مورد علاقه خود است، در این حالات موسیقی وبلاگ تنها یک مزاحم آزاردهنده خواهد بود. به خاطر داشته باشید خوانندگان وبلاگ برای خواندن مطالب شما به وبلاگتان می‌آیند نه شنیدن موسیقی! اگر مایل به نمایش سلیقه خود را در انتخاب موسیقی برای خوانندگان وبلاگتان هستید می‌توانید کنترل مدیا پلیر یا لینک مستقیم فایل موسیقی را در وبلاگ قرار دهید تا کاربر به انتخاب خودش به موسیقی گوش فرا دهد.

 3. جاوا اسکریپت
شما شاهکارید! جدی می‌گویم! وقتی وارد وبلاگتان می‌شوم پنجره‌ای باز شده با نمایش پیامی به من خوش آمد می‌گوید و بعد پنجره وقت بخیر باز می‌شوند گاهی هم اسم پرسیده می‌شود تازه وقتی هم می‌خواهم پنجره مرورگر اینترنت را ببندم پنجره‌ای باز میشود و پیغام میدهد که "کجا ؟ بودی حالا!"، "خداحافظ عزیز" یا "زود رفتی رفیق وای میستادی چایی دوم" ! تازه وقتی وارد وبلاگتان می‌شوم از زمین و زمان گل می‌ریزد و کلی ستاره هم در مرورگر اینترنت به دنبال نشانگر ماوس هستند در ضمن هزار تا نوشته متحرک هم در بالا و پایین و چپ و راست در حال موج زدن هستند! نگفتم شما شاهکارید! معلومه کارتان خیلی درسته و کلی کامپیوتر بلد هستید! اما راستش من فقط!... فقط آمده بودم آخرین مطالب وبلاگت را بخوانم که آنهم با این همه گلریزان در وبلاگت نشد.

 4. نظردهی بی معنا
من عاشق اینکار هستم! اینقدر که به خاطر همین کار مدتی در آسایشگاه به سر بردم! فقط کافیست یک پست در وبلاگم ثبت کنم آنوقت در بخش نظرات هزار تا وبلاگ که حتی مطالب آنها را دنبال نمی‌کنم یک نظر می‌گذارم که "وبلاگ خوبی داری به ما هم سر بزن!" البته چون جدیدا این متن خیلی ضایع شده است با کمی تغییر از عباراتی مثل "با نظرت موافقم به من هم سر بزن" یا "وای! چه مطالب جالبی نوشتی، منم به روز کردم به وبلاگم بیا!" استفاده می‌کنم. اصولا به قول ماکیاولی هدف هرگونه ضایع بازی را توجیه می‌کند. از قرار صدها نفر مانند آنچه که اشاره شد معتقدند با درج نظرات بی تاثیر و تبلیغاتی و آزار نویسندگان یا خوانندگان دیگر وبلاگها می‌توانند برای خود بازدیدکننده کسب کنند.

 5. توجه بیش از حد به جنس مخالف
بایستی اعتراف کنم که با خواندن بسیاری از وبلاگها به نظر می رسد که هدف و انگیزه نوشتن وبلاگ توسط نویسنده و مخاطب اصلی آنها تنها یک نفر از جنس مخالف هست یا برخی هم کمی وسعت نظر دارند و دنیا را بزرگتر می بینند و کلا جنس مخالف را هدف قرار می دهند و حالا با توجه به جنسیت نویسنده در حال نمایش روشنفکر بودن، با سواد بودن، دلربا بودن یا متفاوت بودن خود هستند. دوست نازنین! اگر دنبال دوست یا همسر از این طریق هستی از نظر من هیچ مشکلی ندارد ولی خواهشا آدرس چنین وبلاگی را هر هفته برای همه دوستانت نفرست و آنرا به عنوان وبلاگ اصلی خودت معرفی نکن.

 6. فحاشی
بعضی‌ها فکر میکنن قرار است علیه هنجارهای جامعه شورش کرده و آنرا تغییر دهند و برای شروع هم از ادب و عفت کلام شروع کرده اند و هر چی فحش در چنته دارند، در مطالب وبلاگ خود جای میدهند. اگر میخواهید بگویید با چیزی مخالف هستند یا از آن متنفر هستند و آنرا به خواننده هم تفهیم کنید لازم نیست از فحشهای رکیک آنهم از آن نوعش استفاده کنید در صورت استفاده از کلمات مناسب‌تر نیز خوانندگان مخالفت یا تنفر شما را درک خواهند کرد. به خاطر داشته باشید که وبلاگ شما تنها توسط دوستانتان خوانده نمی‌شود و ممکن است یک نوجوان یا حتی فردی از سر کنجکاوی و در گردش در لینک دیگر وبلاگها یا تصادفی به وبلاگ شما سر بزند و باور کنید در این شرایط مطالب وبلاگ شما میتواند آزار دهنده باشد و حتی ارزش نظرات شما را نیز کم رنگ کند. وبلاگ یک گفتگوی خیابانی با چند دوست نزدیک نیست و استفاده از فحشهای رکیک نه تنها هنجاری را تغییر نمی دهند بلکه تنها چیزی را که عوض میکند نوع برداشت خوانندگان وبلاگ از شخصیت شما خواهد بود.

 7. استفاده از تصاویر حجیم
معتقد هستند که هر ایرانی از یک خط اینترنت ADSL با 256 KB پهنای باند برخوردارند. مسلم است که این واقعیت ندارد اما برخی آنقدر از تصاویر با حجمهای بالا در وبلاگ خود استفاده میکنند که تنها میتوان نتیجه گرفت که آنها فکر میکنند خوانندگان آنها به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند. استفاده از تصاویر در مطالب وبلاگ به جذابیت آنها کمک میکند اما لازم است در انتخاب تصاویر (سایز و حجم فایل) دقت کنید. تصاویر زیاد و سنگین باز شدن کامل وبلاگ را به شدت کند میکند در ضمن گاهی هم صفحه کامل نمایش داده نمی شود. استفاده از تصاویر کوچک و کم حجم آنهم در مطالبی که واقعا استفاده از تصاویر آنها را گویاتر می‌کند نشانی از حرفه‌ای بودن شماست.

 8. کپی از نرم‌افزار ورد مایکروسافت
شاید دیده باشید که وبلاگهایی هستند که فقط شامل متن هستند اما با اینحال بارگذاری و نمایش صفحات آنها کند است. یکی از دلایل اینکار که البته در بین وبلاگ‌نویسان ایرانی نیز رایج است استفاده از نرم افزار Word شرکت مایکروسافت برای نوشتن مطالب و سپس کپی آنها در فرم ورود اطلاعات پنل مدیریت وبلاگ است. مزیت استفاده از این روش حفظ متن نوشته شده در کامپیوتر شخصی، عدم نیاز به آنلاین بودن هنگام تایپ مطالب و دقت بیشتر در ویرایش مطلب است . اما وقتی مطلبی مستقیم از نرم افزار ورد به فرمهای پنل مدیریت وبلاگ وارد می‌شود کدهای HTML زیادی همراه مطلب منتقل می شوند که بدلیل تبدیل فرمت Word به HTML است. گاهی حجم این کدها از خود مطلب هم بیشتر است. یک روش برای حل مشکل این است که مطالب خود را قبل از انتقال به وبلاگ به نرم افزار notepad ببرید و سپس مجدد از آنجا کپی و به پنل وبلاگ منتقل کنید در پنل برخی سرویسهای وبلاگ مانند بلاگفا دکمه (ایکون) خاصی هم در نوار ابزار برای حل این مشکل قرار دارد و کافیست پس از انتقال از ورد به پنل، مطالب را انتخاب (select) کرده و یکبار این دکمه را بزنید تا محتوای منتقل شده از کدهای بی‌مورد و زیادی پاکسازی شود.

 9. کپی‌برداری بیش از حد از وبلاگ دیگران
اگر وبلاگ شما قرار است به عنوان معرف مطالب دیگر وبلاگها باشد مشکلی نیست اما اگر واقعا مایل هستید به عنوان یک وبلاگ نویس و نویسنده به وبلاگ نویسی بپردازید خوب خواهد بود که در استفاده از مطالب دیگر وبلاگها زیاده‌روی نکنید. خوانندگان واقعی وبلاگ شما به دنبال نظرات و مطالب شما هستند و نه مطالب وبلاگهایی که شما میخوانید. اگر از مطالب دیگر وبلاگها را مناسب برای خوانندگان وبلاگ خود میدانید میتوانید به مطالب آنها لینک دهید.

 10. بزرگترین اشتباه، ندید گرفتن پند دیگران
باور کنید این اشتباه خیلی خیلی رایج است. هر چه بگوییم خوب نیست از فونت درشت استفاده کنید، از موسیقی کمتر استفاده کنید، بی خیال افکتهای جاوا اسکریپت در وبلاگتان شوید یا از نظرات بی معنی و تبلیغاتی بپرهیزید ولی برخی گویی گوششان بدهکار نیست هر چه بگوییم آنها کار خودشان را میکنند و جالب آنکه با داشتن یک قالب سنگین صد کیلو بایتی و هزار جور افکت جاوا اسکریپتی و موسیقی آنچنانی در وبلاگ احساس حرفه‌ای بودن هم می‌کنند.


به نقل از : میهن وب

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

دیروز، امروز و فردای وبلاگ نویسی فارسی



- دیروز وبلاگ نویسی فارسی


سالها قبل و زمانی که وبلاگ نویسی به جامعه ایرانی معرفی شد و با استقبال جامعه فارسی زبان همراه شد عملا یکی از بزرگترین و مهمترین فعالیتهای اجتماعی ایرانیان در دنیای مجازی شکل گرفت. در حالیکه که شاید فعالیتهای اجتماعی فارسی زبان تا آن زمان به حضور در چت روم ها و تالارهای گفتگو محدود بود با استقبال از وبلاگ نویسی شکل جدیدی از فعالیت مجازی در جامعه فارسی زبان شکل گرفت که در آن تولید محتوا و مطالعه نقش پررنگ تری داشته و به نوعی میدان را از ارتباط یک سویه سایتهای خبری خارج ساخت. وبلاگ نویسی در ایران با استقبال افراد تحصیلکرده و فرهیخته جامعه همراه شد و همین مسئله در موفقیت آتی آن تاثیر داشت. رسانه ها به همین دلیل توجه بیشتری به وبلاگ نویسی داشتند و تجربه وبلاگ نویسی با توجه به چنین اتمسفری شیرین تر بود. وبلاگ نویسی همچنین بخشی دیگر از انتظارات وبلاگ نویسان را نیز فراهم کرد. دوست یابی و به اشتراک گذاری یا اطلاع رسانی وضعیت فعلی با دوستان بخشهای دیگری از چنین کارکردها بود. بطور مثال در بررسی وبلاگ نویسی در ایران شاهد قرارهای وبلاگ نویسی متعدد هستیم بطوریکه که بسیاری از وبلاگ نویسان قدیمی همدیگر را در چنین قرارهایی دیده اند. بی تردید اگر توجه رسانه ها و حضور افراد تحصیلکرده در جامعه کوچک وبلاگ نویسانی آن زمان نبود هرگز وبلاگ نویسی فارسی رشدی همانند آنچه که تجربه کرد را نداشت.
همچنین ایرانیان جزو اولین کشورهایی بودند که به سمت راه اندازی سرویسهای بومی ارائه خدمات وبلاگ نویسی رفتند و از گذشته تاکنون سرویسهای وبلاگ نویسی بومی عملا در قیاس با سرویسهای وبلاگ بومی دیگر کشورها موقعیت بالاتری دارند. محیط فارسی و سادگی کار با یک سرویس بومی گام بلند دیگری برای تضمین ادامه و رواج وبلاگ نویسی فارسی بود.


- امروز وبلاگ نویسی فارسی


کمتر عبارت فارسی را میتوان در وب جستجو کرد که با یک یا چندان وبلاگ در نتایج جستجو برخورد نکرد و این نشانه مشخصی از حضور و نقش پررنگ وبلاگهای فارسی در تولید محتوای فارسی است و حتی با نگاهی با تعداد صفحات ایندکس شده چند سرویس وبلاگ معروف فارسی میتوان به این نتیجه رسید که بخش قابل توجهی از صفحات ایندکس شده فارسی و در واقع محتوای قابل دسترس فارسی متعلق به وبلاگهای فارسی است.

با معرفی سایتهایی مانند اروکات در چند سال قبل و فعالیت امروزه شبکه های اجتماعی به مانند فیس بوک و تویتر بخشی از انتظارات و کارکردهای وبلاگ نویسی به سمت اینگونه سایتها رفته است. دوست یابی یا ارتباط با دوستان قدیمی در شبکه های اجتماعی راحتتر و کم هزینه تر از وبلاگ نویسی است و با توجه به افزایش قابل توجه وبلاگهای فارسی و بزرگ شدن جامعه وبلاگ نویس عملا ارتباط آنها به مانند گذشته نیست و در چند سال اخیر قرارهای دیدار بین اعضای شبکه های اجتماعی مانند فرند فید و یا قرارهای دسته جمعی در فیس بوک پر رنگ تر از قرار های وبلاگ نویسان بوده است. بعد از مدتها تولید محتوا و با توجه به تعداد وبلاگها مفهوم به اشتراک گذاری محتوا (به جای تولید محتوا) جذابیت بیشتری پیدا کرده است و همین مسئله حضور در برخی شبکه های اجتماعی مانند گوگل ریدر یا شکل جدیدتر آن گوگل پلاس را جذاب تر کرده است و مشاهده می شود که برخی از افرادی که فعالیت بیشتری در اشتراک گذاری محتوا دارند دوستان یا دنبال کنندگان بیشتری در اینگونه شبکه ها دارند و در واقع محبوب تر هستند و اینرا قیاس کنید با دنیای وبلاگ نویسی که تولید کنندگان محتوا نقش پررنگ تری دارند.

با اینحال اگر به دنبال یک مطلب جدید هستید یا مایل به انتشار محتوا یا اظهار نظر به شکلی حرفه ای تر و برای مخاطب بیشتر هستید همچنان وبلاگ نویسی بهترین شیوه است. وبلاگ نویسی امروز بصورت مشخصی از حوزه وبلاگ نویسان نسل اول خارج شده است و دیگر محدود به جوانانی با تحصیلات دانشگاهی یا افراد فرهیخته نیست و در واقع با نگاهی به وبلاگ های به روز شده در سرویس های مختلف وبلاگ عملا شاهد حضور پررنگ نوجوانان و جوانانی هستیم که با آنچه در نسل اول وبلاگ نویسی دیدیم متفاوت هستند.


- فردای وبلاگ نویسی فارسی


بطور مشخص وبلاگ نویسی فارسی تحت تاثیر قوانین و حتی سلیقه مسئولین کشور در این حوزه است فیلتر شدن بسیاری از وبلاگهای منتقدان و فعالان اجتماعی عملا باعث دلسری و یا حداقل عدم حضور پررنگ بخش بزرگی از آنها در دنیای وبلاگهای فارسی شده است. همچنین فیلترینگ باعث محافظه کار شدن وبلاگ نویسان جدی تر شده است که این خود از جذابیت وبلاگها چه برای نویسنده و چه برای مخاطب می کاهد. با چنین روندی دور از واقعیت نیست که بگوییم رفتار و سلیقه مسئولین در برخورد با فضای مجازی فاکتور مهمی در آینده وبلاگ نویسی فارسی خواهد بود. همچنین قابل انتظار است که با محبوبت فعلی شبکه های اجتماعی تا مدتها انتقال بخشی از کارکردهای وبلاگ نویسی به شبکه های اجتماعی ادامه داشته باشد و این بدین معناست که افراد کمتری تمایل به وبلاگ نویسی خواهند داشت اما بطور قاطع در آینده نزیک هم وبلاگ های فارسی همچنان صاحبان بخش قابل توجه محتوای فارسی قابل دسترس و جدی خواهند بود.
همچنان که در طول این سالها ایمیل تغییر مفهومی خاصی نداشته است به نظر میرسد وبلاگ نیز از نظر شکل و مفهوم به ثباتی در این زمینه رسیده و بعید به نظر می رسید تغییر بزرگی در شکل وبلاگ نویسی را در آینده نزدیک شاهد باشیم با اینحال بازیگران اصلی دنیای وبلاگ نویسی مانند بلاگر و وردپرس میتوانند تغییراتی هرچند محدود در شکل و انتظار از وبلاگ نویسی ایجاد کنند که به نظر میرسد تلفیق بیشتر با شبکه های اجتماعی از اینگونه تغییرات در آینده باشند و البته همین قضیه در سلیقه وبلاگ نویسی فارسی نیز تاثیر داشته و در نهایت وبلاگهای فارسی نیز تاثیر می پذیرند.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








نویسنده : علی
یک شنبه 5 آذر 1390برچسب:,


امکانات


این صفحه را به اشتراک بگذارید

ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 24
بازدید ماه : 501
بازدید کل : 28562
تعداد مطالب : 167
تعداد نظرات : 209
تعداد آنلاین : 1

درباره نویسنده

علی ٍ به وبلاگ من خوش آمدید
ایمیل : alidl0@yahoo.com

آمار بازدید
  خوش آمدید
نویسندگان:

وضعیت وبلاگ :

اوقات شرعی :

تبلیغات